Referat Despre Marea Neagra

Iti recomandam sa te uiti bine pe extras cuprins si pe imaginile oferite iar daca este ceea ce ti trebuie pentru documentarea ta il poti descarca. Locarizarea mării negre marea neagră este o mare continentală situată între europa sud estica şi asia mică la care au deschidere ucraina rusia georgia turcia bulgaria şi românia.

Ecosistemul Marii Negre

Marea neagra este o mare continentala situata intre europa sud estica si asia mica care scalda tarmurile romaniei pe o lungime de 245 km.

Referat despre marea neagra. Marea neagra este o mare semi inchisa componenta a marii mediterane situata intre europa sud estica si asia mica care scalda tarmurile romaniei pe o lungime de 245 km ucrainei turciei si bulgariei. Acest referat descrie marea neagra. Mai jos poate fi vizualizat cuprinsul si un extras din document aprox.

Prin sistemul de stramtori bosfor marea marmara dardanele comunica cu marea mediterana iar prin stramtoarea kerci cu marea de azov mare care reprezinta de fapt o anexa a marii negre. Marea neagră este întinderea de ape din bazinul geomorfologic denumit pontic unul din bazinele complexului tectonic tethysian el însuși parte a orogenezei alpino himalayene din care fac parte și munții care o mărginesc la nord în crimeea la nord est și la sud lanțurile pontice este situată între europa și asia având ca state riverane rusia ucraina românia bulgaria. Ea este un rest al marii sarmatice si prezinta o serie de aspecte unice in lume.

Marea neagra este o mare din bazinul atlantic situata intre europa si asia care se invecineaza cu rusia ucraina romania bulgaria turcia si georgia. Dunarea constituie cel mai mare si mai important fluviu al europei centrale si sud estice si in acelasi timp cel mai mare afluent al marii negre lung de 2860 km fluviul dreneaza o suprafata bazinala de 805 300 km2 ceea ce reprezinta 8 din suprafata europei bazinul sau hidrografic desfasurandu se intre 42 si 500 latitudine nordica si intre 8 si 300 longitudine estica. Marea neagra este o mare din bazinul atlantic situata intre europa si asia care se invecineaza cu rusia ucraina romania bulgaria turcia si georgia.

Prin sistemul de stramtori bosfor marea marmara dardanele comunica cu marea mediterana iar prin stramtoarea kerci. Referat despre marea neagra pentru liceu. Cu marea marmara prin strâmtoarea bosfor cu marea egee prin strâmtoarea dardanele şi cu marea azov o.

Prin stramtoarea cherci se ajunge in marea azov prin bosfor in marea marmara iar prin stramtoarea dardanele in marea egee si deci in mediterana. Ai nevoie de doar 4 puncte. Arhiva contine 1 fisier doc de 15 pagini.

Marea se intinde pe o suprafata de 413 000 km. Marea neagra compunere biserica neagra referat gaura neagra delta dunarii si marea neagra delta s a format pe parcursul a peste 16 000 ani si reprezinta cel mai mare sistem de purificare a apei din europa filtrind apa dunarii la intrarea acesteia in marea neagra. Marea neagră comunică prin anumite strâmtori cu alte mări.

Marea neagra este o mare continentala situata intre europa sud estica si asia mica care scalda tarmurile romaniei pe o lungime de 245 km ucrainei turciei si bulgariei. A treia mare ca suprafata in europa dupa marea mediterana si cea a nordului marea neagra este situate in s e europei intre asia si europa.

Referat Marea Neagra

Referat Poluarea Marii Negre Geografie 46791 Regielive

Seminar Marea Neagra Poluarea Geografie 59036 Regielive

Referat Marea Neagra 336685 Graduo

Marea Neagra Descriere

Marea Neagră Wikipedia

Referat Marea Neagra

Referat Marea Neagra 281785 Graduo

Curiozitati Despre Marea Neagra


You have just read the article entitled Referat Despre Marea Neagra. You can also bookmark this page with the URL : https://malayfut.blogspot.com/2021/04/referat-despre-marea-neagra.html

Belum ada Komentar untuk "Referat Despre Marea Neagra"

Posting Komentar

Iklan Atas Artikel


Iklan Tengah Artikel 1

Iklan Tengah Artikel 2

Iklan Bawah Artikel